Karsten Rudbeck Jessen den 24-02-2017
    Skoleledernyt UGE 8.
    Dødsfald
    Det er med stor sorg, at jeg må meddele jer, at en af skolens elever er afgået ved døden.

Det er sket under tragiske omstændigheder. Drengen har taget sit eget liv.

Flaget på den store flagstang i skolegården er gået på halv.

Vi har på skolen aflyst undervisningen midt på dagen for at kunne orientere eleverne om den tragiske hændelse – skabe et rum til at tale sammen og være kede af det. Vi har også kontakt til psykologer, der taler med børnene og i det hele taget fulgt vores plan for håndtering af sorg og krise.

Lige nu er det vigtigt, at give hinanden plads til reaktioner. Der er ingen reaktioner, der er forkerte – det er vigtigt at få sat ord på og beroliget hinanden.

Vær derfor i weekenden særlig opmærksom på jeres barn – brug tid sammen til at få talt om det svære.

Oplever I, at der sker en reaktion, som gør jer utrygge eller urolige – det kan være nu eller på et senere tidspunkt - er I naturligvis meget velkomne til at kontakte mig på mobilnummer
    60 93 71 64.

Den berørte 7. klasses forældre har fået en særlig orientering.

Evakueringsøvelse
    I tirsdags gennemførte vi på Børne- og Junioruniverset en såkaldt evakueringsøvelse. Midt i 2. lektion gik alarmen og i løbet af 6 minutter, var alle børn som voksne linet op ved plankeværket holdvis – optalt og registreret. Det var en succesfuld øvelse – kun ganske få ting skal justeres. Fantastisk!

På ungeuniverset er det tanken, at en lignende øvelse skal gennemføres i løbet af foråret. Det sker her i samarbejde med Beredskabsstyrelsen.

Indeklima
    Den ventede sanering af de før omtalte lokaler 31 og 32 på Ungeuniverset har desværre trukket ud. Der har været usikkerhed om dels hvilket firma, der skulle/kunne foretage saneringen, dels hvilken løsning af 2 mulige, der ville være den bedste.

Jeg har i dag fået tilbagemelding fra ”Kommunale Ejendomme”, at løsningsmodellen nu ligger fast og igangsætning sker hurtigst muligt. Dejligt!

Jeg har i den mellemliggende periode talt med flere forældre til elever, der døjer med symptomer og dermed øget fravær. Oplysninger af den karakter er fortsat vigtige for mig. Send mig derfor fortsat mails.

Esport
    I den 4. skemaperiode tager vi på Ungeuniverset de første spæde skridt mod et sporhold med titlen Esport. Som skole har vi sammen med 10. v/Kløften indgået et partnerskabssamarbejde om at udvikle Esport som valg- og sporfag. Det bliver super spændende at følge faget i ugerne efter påske.

Politi og morgentrafik
    I morges var politiet på afdelingen i Buegade. De to betjente observerede morgentrafikken omkring skolen – og særligt på Buegade, hvor rigtig mange elever afsættes om morgenen – og det helst så tæt på hoveddøren/trappen som muligt.

Betjentene guidede og gjorde det klart for flere, at ”man kører så langt frem i afsætningsfeltet som muligt, sætter barnet/børnene af og kører igen. Feltet er KUN til afsætning – man kan altså ikke holde der, mens man følger sit barn ind.

En oplevelse af de mere alvorlige var så den, at der stadig trods ensretning er bilister, der kører ind på Buegade fra lysregulering.

Hjælp os nu med det – tag nu lige aktiv del i at gøre skolevejen omkring skolen sikker for vore elever.

”En til en” – løsning
    Politikerne traf i denne uge beslutning om at finansiere indkøbet af grej til en såkaldt ”en til en”-løsning. Det betyder, at alle elever fra 4. – 9. årgang fra august 2017 udstyres med en device til skolebrug. Det åbner for nogle ganske anderledes perspektiver i forhold til, hvorledes undervisning planlægges og gennemføres i fremtiden. Spændende!

Alle i og omkring skolen ønskes en god weekend.
    Brug tiden sammen med dem i holder af!

Karsten Rudbeck Jessen

John Skovby den 21-02-2017
    Brandøvelse på Sønder Otting Skole - Buegade

Præcis kl. 8.40 gik brandalarmen. Inden for det første minut var de fleste børn og lærer på plads udenfor. Alt forgik i god ro og orden og alle havde styr på det de skulle. Alle børn på skolen var på deres pladser indenfor 5 minutter.

Det er godt at alt fungerer som det skal yes
    Anne Hørlück Østergaard den 13-02-2017
    Vi ønsker fortsat god vinterferie og glæder os over denne artikel i Jyske Vestkysten
  • 27-02-2017